Vår historia

Från en liten delikatessbutik
till en välrenommerad företagsgrupp

1978

Ursprunget till Laxbutiken kommer från fiskodlingar som Christer och Margareta Lagnell startade i slutet av 70-talet i Halland. Med egna odlingar kunde man förutom att exportera lax till Europa också öppna en liten laxbutik i samhället Heberg med dagliga leveranser av färsk fisk.

1996

När motorvägen byggdes genom Halland 1996 så flyttade Laxbutiken ut till dess nuvarande plats precis intill motorvägen och södra infarten till Falkenberg. Här satsades mer på restaurangen och antalet sittplatser hade nu mångdubblats.

2003

Verksamheten växte med åren och togs år 2000 över av sönerna Jonas och Jerker Lagnell. Under 2003 öppnades även en restaurang i bohuslänska Ljungskile med samma koncept. Under 2013 öppnades snabbmatsrestaurangen Lilla Laxen i Kungsbacka.

2016

Familjen Lagnell tog över Buhres Fisk i Kivik, Österlen år 2016. Verksamheten består av en fiskbutik, ett eget rökeri och fiskrestauranger med tre serveringsavdelningar. Här säljs all slags fisk och skaldjur, färdiga rätter och delikatesser från köket, egenrökta produkter samt Buhres berömda sillinläggningar.

Idag hittar du vår mat på
flera ställen utmed västkusten

Från en liten delikatessbutik och lunchrestaurang med 12 sittplatser i Hebergs samhälle har idag Laxbutiken vuxit till en välrenommerad företagsgrupp med verksamheter på flera ställen utmed västkusten, det senaste är Lilla Laxen i Kungsbacka som är en mer snabbmatsinriktad restaurang och för många välbekanta Buhres på Kivik med eget rökeri på vackra Österlen.

Läs mer om våra restauranger