Under”Skördetid i Halland 2020” komponerade vi en rad skördetidsinspirerade helgrätter och toppade temaveckorna med en 7-rätters skördefestmeny av Magnus Harr, vår egen exekutive köksmästare, som lovprisade säsongens råvaror direkt från den halländska myllan. Till vardags ägnar han sig åt matutveckling för alla våra restauranger inom Lagnell Group, samtidigt som han frilansar som kock vid sidan om. En av hans spännande roller är att vara personlig kock åt golfproffset Henrik Stenson när han tävlar världen över. Följande 7-rätters meny serverades under kvällen.
7-RÄTTERS SKÖRDEFEST SIGNERAD MAGNUS HARR
Nyskördat!
Aptitretare från hav och land
* * *
Smörkoktvitlök
med havskräfta från VG 95 Stjärnvik, hemgjord lättrökt gräddfil
samt tomat- och krondillsvinägrett
* * *
Pepparrotssnöfrån Fjärås
med laxsashimi, friterad svartkål, blommor från Heberg
och gin-tångic vierge
* * *
Saltrostadebetor
med honungsgravad hjortytterfilé från Ulvered, gratinerad getost
från Skoga gårdsmejeri och lokala örter
* * *
Kantarellvariation
med bifångst från kräftfisket, havskräftsmörsås och rotsaker
* * *
Citrussorbetmed äppelbubbel
En frisk smakbrytare!
* * *
Mandelpotatiskroketterfrån Backen
smaksatt med Kvibille cheddar. Serveras med dragonfylld Knäredskyckling,
nyponpuré och krämig schalottenlökssås
* * *
Grand dessert