Under ”Skördetid i Halland 2020” komponerade vi en rad skördetidsinspirerade helgrätter och toppade temaveckorna med en 7-rätters skördefestmeny av Magnus Harr, vår egen exekutive köksmästare, som lovprisade säsongens råvaror direkt från den halländska myllan. Till vardags ägnar Magnus sig åt matutveckling för alla våra restauranger inom Lagnell Group, samtidigt som han frilansar som kock vid sidan om. En av hans spännande roller är att vara personlig kock åt golfproffset Henrik Stenson när han tävlar världen över.
7-rätters skördefest signerad Magnus Harr
Nyskördat!
Aptitretare från hav och land
Smörkokt vitlök
med havskräfta från VG 95 Stjärnvik, hemgjord lättrökt gräddfil samt tomat- och krondillsvinägrett
Pepparrotssnö
från Fjärås med laxsashimi, friterad svartkål, blommor från Heberg och gin-tångic
Saltrostade betor
med honungsgravad hjortytterfilé från Ulvered, gratinerad getost från Skoga mejeri och lokala örter
Kantarellvariation
med bifångst från kräftfisket, havskräftsmörsås och rotsaker
Citrussorbet med äppelbubbel
En frisk smakbrytare!
Mandelpotatiskroketter
från Backen smaksatt med Kvibille cheddar. Serveras med dragonfylld Knäredskyckling, nyponpuré och krämig schalottenlökssås
Grand dessert