Den 4 maj 2013 var det Leif Mannerströms tur att gästa vårt kök i Ljungskile. Leif är inte bara en av Sveriges främsta kockar genom tiderna, han är en kulinarisk ikon med en otroligt imponerande meritlista. Att han blivit utsedd till kockarnas kock hela 3 gånger och att han lyckats hålla en stjärna i Guide Michelin i över ett decennium säger en hel del om hans talang.
Vid imponerade 80 års ålder fortsätter han att skapa, inspirera och sprida sin passion i tv-program, med sin populära Youtubekanal och prisbelönta böcker. Mannerströms egna franska viner har även hyllats av gastronomi-Sverige. Det var en ära att få ha honom här och tillsammans få laga och servera denna fantastiska meny.
Meny
Torsk- och laxravioli fylld med blåmusslor, ostron, gräslök och bladspenat
Ankleverbrûlée med ankleversoppa
Havskräftscarpaccio med tryffelvinägrett
Pot au feu på fjärsing och lax med primörer och sötsur dillsås
Kalvfilé "Oscar II"
Terrin på grönmögelost
Peach melba
Kaffe med tillbehör