Den 25 januari 2020 gästade Karin Andersson, ett känt ansikte för många oss i Ljungskile. Karin har en imponerande bakgrund som finalist i Årets kock, entreprenör med restaurangverksamhet både i Brasilien och i flera delar av Sverige samt erfarenhet som tv-kock och programledare. Hon har synts i program som Kockarnas Kamp, TV4 Nyhetsmorgons Köket och Grillmästarna. Idag innehar Karin rollen som kökschef på restaurang TOSO, Götaplatsen i Göteborg. Hennes passion för det asiatiska köket fick fäste när hon, omgiven av New York rika matlandskap, spenderade tre månader på tolv olika restauranger för att absorbera inspiration. Kärleken till den panasiatiska maten kännetecknar de rätter hon lagar och utgör TOSOs signum.
Under hennes gästspel i Ljungskile serverades en minnesvärd meny som skapade en kväll fylld av smakupplevelser och glädje.
Till tugg & Tosodrink
Edame – Toso style
Räkchips
Crispy rice – med lax och chipotle crème
Dryck: Tosodrink (gin, yuzu, sanchopeppar, timutpeppar, chili, sockerlag, limejos)
Serverign 1
Laxshasimi – dashi, jordärtskockscrème
Tonfisk – rostad chili, grön mango, avokado
Råbiff – brynt sojasmör, picklad shiitake, wasabicrème
Dryck: Yamatoshizuku Junmai Kimoto
Servering 2
Springroll – bambuskott, sesamcrème
Svampmacka – misosmör, furikake
Bulgogisallad – entrecôte, päron, kizame
Dryck: Red Rice öl
Servering 3
Crispy shrimps – chilicrème
Potstickers – hummer, räka, enokisvamp
Pilgrimsmussla – picklad chili, krispigt limeblad
Dryck: Kung Fu Girl, Riesling, 2017, Washington State, USA
Servering 4
Donuts – misoglass, äpple, kolasås
Dryck: Choya Umeshu Extra Shiso