Den 7 maj 2022 fick Ljungskile besök av Andreas Albrektsson - en av Sveriges mest yrkesskickliga kockar. Andreas älskar att jobba med lokala råvaror i säsong, med ett stort kunnande om årstidernas variationer försöker han alltid maximera råvarornas fulla potential. Till vardags hittar vi honom som köksmästare på Barsebäcks golf & sports club. Det blev en magisk kväll där följande meny serverades.
Meny
Lättgravad regnbågsrom med syrad lök, färskost, nygräddat tunnbröd på mandelpotatis
Soppa på späda nässlor med marmorerat sprättägg, grönsparris och fermenterat smör
Lättrimmad lax med purjolök, frasig surdeg, pepparotsgrädde och ramslök
”Årets kock 2017” Rygg och isterband på skånskt lamm med fermenterad fånkål, lakrits, morötter och dill
Rabarber med hibiskus, kondenserad mjölk med citronverbena och ljummen mandelkaka