KARIN ANDERSSONS GÄSTSPELSMENY
TILLTUGG & TOSODRINK
EDAMAME
Toso style
RÄKCHIPS
CRISPY RICE
med lax och chipotle crème
DRYCK: Tosodrink (gin, yuzu, sanchopeppar, timutpeppar, chili, sockerlag, limejos)
SERVERING 1
LAXSASHIMI
dashi, jordärtskockscrème
TONFISK
rostad chili, grön mango, avokado
RÅBIFF
brynt sojasmör, picklad shiitake, wasabicrème
DRYCK: Yamatoshizuku Junmai Kimoto
SERVERING 2
SPRINGROLL
bambuskott, sesamcrème
SVAMPMACKA
misosmör, furikake
BULGOGISALLAD
entrecôte, päron, kizame
DRYCK: Red Rice öl
SERVERING 3
CRISPY SHRIMPS
chilicrème
POTSTICKERS
hummer, räka, enokisvamp
PILGRIMSMUSSLA
picklad chili, krispigt limeblad
DRYCK: Kung Fu Girl, Riesling, 2017, Washington State, USA
SERVERING 4
DONUTS
misoglass, äpple, kolasås
DRYCK: Choya Umeshu Extra Shiso
------------------------------------
OM KARIN ANDERSSON I KORTHET
Karin Andersson är ett känt ansikte för många. Hon har varit finalist i Årets kock, startat och drivit restaurang i Brasilien och ett flertal i Sverige, arbetat som tv-kock och programledare. Hon har synts i bland annat Kockarnas Kamp, TV4 Nyhetsmorgons Köket och Grillmästarna.
Idag är Karin kökschef på restaurang TOSO på Götaplatsen i Göteborg. Kärleken till det asiatiska köket uppstod när hon i matmeckat New York under tre månader jobbade på tolv restauranger för att hämta inspiration. Passionen för den panasiatiska maten kännetecknar maten hon lagar och är TOSOs signum.