MED ANLEDNING AV CORONA-VIRUSET


Vi på Laxbutiken i Heberg och Ljungskile vill nämna för er att vi vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten kräver samt anpassar vår verksamhet och vårt sätt att ta emot dig som gäst och kund för att begränsa smittspridningen i vårt samhälle.

 

Detta är några saker av det vi gör:
 

Vi uppmanar alla att hålla avstånd till varandra i kö och att ni passar på att utnyttja våra rymliga restaurangers sittplatser inne och ute. I Heberg har vi både övervåningen och nedervåningen samt 10 helt unika och roliga mötesrum för små till större sällskap som ni kan boka i mån av plats. I Ljungskile har vi olika avdelningar och dessutom ett skönt uterum där solen nu flödar in.

 

Vi har tvål så ni kan tvätta händerna, är extra omsorgsfulla att hålla rent och är själva mycket noggranna och strikta med att vi som arbetar här stannar hemma vid minsta tecken på symptom.

 

För att undvika att gäster samlas i kö kommer vi ut med maten till bordet.

 

Vi erbjuder alla restaurangens och butikens rätter även som take away. Vill du att vi kommer ut med din matkasse så gör vi gärna det, och då betalar du med kort eller Swish.

 

Dessutom ersätter vi vår fina tradition med påskbuffé med en trevligt lagd påsktallrik i restaurangen eller för avhämtning på fat eller tallrik.
 

Liksom till nyår har våra köksmästare redan sedan flera veckor tillbaka komponerat en fantastiskt trevlig 3-rätters påskmeny för avhämtning. Dessa brukar snabbt bli fullbokade till vad köket klarar av så beställ gärna omgående om den lockar er.

 

Ni är alltid välkomna att höra av er till oss med eventuella frågor.

 

På hemsida publicerar vi här löpande kring hur vi agerar i denna speciella situation.
OM OSS & HISTORIA


Ursprunget till Laxbutiken kommer från fiskodlingar som Christer och Margareta Lagnell startade i slutet av 70-talet i Halland. Laxrom kläcktes och föddes upp till 3-4 kilos storlek vilket på den tiden ansågs som ovanligt.
 

Med egna odlingar kunde man förutom att exportera lax till Europa också öppna en liten laxbutik i samhället Heberg med dagliga leveranser av färsk fisk.  Efter en tid avvecklades fiskodlingen och all lax började istället importeras från Norge.

När motorvägen byggdes genom Halland 1996 så flyttade Laxbutiken ut till dess nuvarande plats precis intill motorvägen och södra infarten till Falkenberg. Här satsades mer på restaurangen och antalet sittplatser hade nu mångdubblats.

Verksamheten växte med åren och år 2003 öppnades även en filial i Bohuslänska Ljungskile med samma koncept.

År 2009 var det åter dags för utbyggnad av lokalerna i Heberg. Denna gång byggdes en rejäl byggnad med stort kök, ny butik och restaurang samt ett flertal konferenslokaler.
 

Från en liten delikatessbutik och lunchrestaurang med 12 sittplatser i Hebergs samhälle har idag Laxbutiken vuxit till en 3500 kvm stor anläggning med 600 sittplatser men också med verksamheter på flera ställen utmed västkusten, det senaste är Lilla Laxen i Kungsbacka som är en mer snabbmatsinriktad restaurang.


Laxbutiken är fortfarande ett familjeföretag och sedan år 2000 står sönerna Jonas och Jerker Lagnell för driften av verksamhetenLaxbutiken
Christer Lagnell
Laxbutiken
Margareta Lagnell
Laxbutiken
Odlingen började hemma i trädgården
Laxbutiken
Christer och Margareta
Laxbutiken
Fiskodling i Skärsjön i Halland i början på 1980 talet
Laxbutiken
Första Laxbutiken inne i Hebergs samhälle 1986
Laxbutiken
Logotypen 1986
Laxbutiken
Butiksdisken 1988
Laxbutiken
Laxbutiken i Heberg år 2000
Laxbutiken
Laxbutiken i Ljungskile
Laxbutiken
Laxbutiken i Heberg 2009
Laxbutiken
Ny logotyp 2010
Laxbutiken
Köket i Heberg
Laxbutiken
Lilla Laxen i Kungsbacka 2013

Kontakt

LAXBUTIKEN I HEBERG

Laxbutiken Heberg AB
E6, avfart 49
311 96 Heberg

Tel: 0346-511 10
heberg@laxbutiken.se
bokning@laxbutiken.se
Öppet alla dagar, 10-19

LAXBUTIKEN I LJUNGSKILE

Laxbutiken Ljungskile AB
E6, avfart 93
459 93 Ljungskile

Tel: 0522-208 10
ljungskile@laxbutiken.se
Öppet alla dagar, 10-19
Kreera web&design